385-51-561400
info@smile.hr
51410 M. Tita 129 Opatija Croatia
385-51-561400
info@smile.hr
51410 M. Tita 129 Opatija Croatia

Terapijski postupci za nedostatak jednog ili nekoliko zuba

Nedostaje vam jedan ili nekoliko zuba? Što možemo učiniti?

Bez obzira o kakvom se slučaju radilo, uvijek postoji više mogućih rješenja. Kod odabira rješenja koje ćemo vam predložiti kao najbolje prvenstveno se rukovodimo time što je dugoročno najbolje za vaše zdravlje, ali svakako uzimamo u obzir i vaše navike, želje i mogućnosti.

Nedostatak jednog ili nekoliko zuba u nizu možemo riješiti na dva načina:

1. ugradnjom jednog, dva ili tri implantata koji će služiti kao „nosač“ keramičke krunice ili mosta

Ugradnja implantata je dugotrajniji i skuplji postupak no to jedini način kojim možete u potpunosti sačuvati svoje zdrave prirodne zube. Ukoliko ste bez zuba dulje vrijeme, može doći do propadanja čeljusne kosti na mjestu gdje je bio zub te će prije ugradnje implantata biti potrebno regenerirati kost. Ako se radi o nedostatku zuba u stražnjem dijelu gornje čeljusti, može se pokazati potrebnim napraviti zahvat podizanja dna sinusa. Oba zahvata moguće je napraviti u istom postupku, zajedno s ugradnjom implantata.

2. brušenjem dva susjedna zdrava zuba na koje će se montirati keramički most.

Za razliku od implantološkog tretmana koji prosječno traje od 4 do 6 mjeseci, protetskim tretmanom novi zub, odnosno zube, možete dobiti u svega nekoliko dana ili tjedana. Razlog je u pripremi koja prethodi uzimanju otiska te izradi i ugradnji keramičkog mosta, koja se u ovom slučaju svodi na dijagnostički postupak i brušenje zuba. Prije brušenja vrši se liječenje zuba, što se najčešće podrazumijeva njegovu devitalizaciju, odnosno vađenje živca (pulpe) te čišćenje, proširivanje i punjenje korjenskih kanala zuba.

Što ako nemate dovoljno zuba za ugradnju mosta?

Ako vam nedostaje veći broj zuba i preostali zdravi zubi nisu dovoljni ili nisu na takvom položaju da bi se na njih mogli ugraditi keramički mostovi, jedino rješenje koje će vam omogućiti da imate fiksne zube je ugradnja implantata. Koliko implantata će vam biti potrebno ovisi o više čimbenika i to može odrediti samo oralni kirurg nakon detaljnog dijagnostičkog postupka.
Ukoliko iz bilo kojeg razloga ne želite ili ne možete ugraditi implantate, preostaje vam polufiksno rješenje – izrada i postavljanje skeletirane Wironit proteze. To je kvalitetna proteza od akrilata s metalnom bazom koja se na različite načine, ovisno broju i položaju preostalih zuba, postavlja u čeljust.

Ugradnjom jednog, dva ili tri implantata koji će služiti kao „nosač“ keramičke krunice ili mosta

Implantacija

Dentalni implantat kirurški je pod anestezijom usađen na poziciju. Privremena nadogradnja postavlja se na implantat tokom operacije i ostaje tokom cijeljenja.

Faza zacijeljivanja

Faza cijeljenja obično traje od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. U tom razdoblju kost oko implantata raste i površina implantat se integrira s koštanim tkivom. Taj proces naziva se osteointegracija. Dobra oralna higijena je od vitalnog značaja u liječenju. Nakon izlječenja, implantat, kao umjetni korijen djeluje kao baza za pričvršćivanje pojedinih krunica, zubnih mostova ili cijele zubne proteze.

Postavljanje krunice

Stomatološki laboratorij koristi otisak za proizvodnju krunice, mosta ili proteze. Stomatolog postavlja krunicu nakon zacjeljivanja tkiva oko zubnog implantata.

Imamo rješenje za vas

Pogledajte moguća rješenja uz pomoć Straumann® dentalnih implantata – od zamjene za jedan zub do zamjene za sve zube u čeljusti.


Procedura

Od početne dijagnostike do prihvaćanja ponude i odluke o početku terapije do kirurškog zahvata i postoperativnih uputa – vodič za sve faze.

Najčešća pitanja i zablude

Koliko to košta? Da li boli? Koliko traje? Pročitajte odgovore na pitanja koje pacijenti najčešće pitaju vezano uz dentalne implantate.

Što ako vam nedostaje samo dio zuba?

Ako se radi o manjem nedostatku, rješenje je izrada i ugradnja umetka (inlay ili onlay) koji se, na isti način kao krunica ili most, radi u dentalnom laboratoriju na osnovu uzetog otiska i cementira na prethodno pripremljen zub. Umetak može biti napravljen od kompozitnog materijala ili keramike koja je kvalitetniji izbor.
Kad pacijent zbog traume ili nekog drugog razloga ostane bez dijela zuba, a njegov „ostatak“ nije dovoljan da bi se na njega mogla staviti krunica ili most u njegov korjen može se ugraditi kompozit post nadogradnja. Ona istovremeno ojačava zub i stvara bazu na koju se krunica ili most mogu cementirati.

Postupak uzimanja otisaka i izrade protetskog rada

Postupak izrade protetskog rada (krunice, mosta ili proteze) u dentalnom laboratoriju jednak je bez obzira stavlja li se protetski rad na implantat(e) ili na postojeće zube. Manja razlika postoji u procesu uzimanja otisaka i ostalih parametara (poput zagriza i obraznog luka) koji su potrebni da bi se u dentalnom laboratoriju napravio studijski model koji služi kao priprema za izradu protetskog rada.
Vrijeme potrebno za izradu krunice, mosta ili proteze je od jednog dana do dva tjedna, ovisno o veličini rada. Prije dovršetka rada i njegove završne ugradnje radi se proba kako bi se utvrdilo postoji li potreba za doradom i dodatnom individualizacijom kako bi pacijent dobio konačan rad koji u potpunosti odgovara njegovim željama.

Materijali izrade

Krunice i mostovi rade se iz dvije vrste materijala koji se razlikuju po bazi na koju se stavlja oblikovana keramika. Metal-keramički mostovi i krunice imaju bazu od legure plemenitih metala dok je kod cirkon-keramičkih (ili bezmetalnih) baza napravljena od cirkonijevog oksida – izuzetno tvrde keramike od koje se između ostalog proizvode i keramički noževi. Osim što je čvrst, ovaj materijal je bijele boje što omogućuje izradu visoko-estetskih protetskih radova koji svojom bojom i prozirnošću gotovo nadmašuju izgled prirodnih zuba.
Kad se cirkon-keramička krunica ili most ugrađuje na implantate potrebno je i da suprastruktura implantata bude cirkonska jer se inače ne bi postigao željeni estetski dojam. Zbog nešto veće cijene cirkonskih suprastruktura te cirkon-keramičkih krunica i mostova to je najčešći izbor za nadomještanje prednjih zuba, gdje nam je estetski izgled zubi važan gotovo kao i njihovo zdravlje.

NEDOSTAJE VAM
JEDAN ZUB

Nedostatak jednog zuba na jednoj ili obje čeljusti rješavamo Straumann® implantatom sa cirkon keramičkom ili hibrid keramičkom krunicom.

NEDOSTAJE VAM
NEKOLIKO ZUBI

Nedostatak nekoliko zuba u nizu rješavamo potrebnim brojem Straumann® implantata i mostom sa cirkon keramičkim krunicama.

NEDOSTAJU VAM
SVI ZUBI

Nedostatak svih zuba na jednoj ili obje čeljusti rješavamo Straumann® Pro Arch sistemom za kojeg smo certificirani.

Računalno navođena implantologija

MINIMALNO INVAZIVNA METODA ZA MAKSIMALNO PRECIZNO POSTAVLJANJE STRAUMANN® IMPLANTATA.

Iskoristite ovu jedinstvenu priliku. Ponuda vrijedi uz uvjet ugradnje Straumann® zubnih implantata u dentalnoj poliklinici Smile.

Kontrole, higijena i njega

Implantati su izvrsna opcija ulaganja u vaše zdravlje. Uz ispravnu i redovitu higijenu i njegu, mogu trajati cijeli život. Za takav dugoročni uspjeh, važna je briga o implantatu.

Kao i kod prirodnih zuba implantati zahtijevaju redovite preglede i dobru oralnu higijenu. Ukoliko slijedite ove smjernice, implantati se mogu održavati desetljećima.

PITAJTE DOKTORA

Imate pitanja i želite dogovoriti termin prvog pregleda i konzultacija s oralnim kirurgom, javite nam se, radujemo se vašem dolasku 🙂

Besplatni prvi pregled

Besplatni pregled uključuje prvi pregled stomatologa, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.
Označavanjem ovog polja potvrđujem da sam pročitao i prihvaćam Opće uvjete poslovanja te Politiku privatnosti i uvjete korištenja osobnih podataka.
Označavanjem ovog polja potvrđujem da želim primati više informacija o proizvodima/uslugama, aktivnostima, novostima i ponudama.
 Straumann® Pro Arch certificirana poliklinika
Doživotna garancija za Straumann® implantate
ISO 9001:2015 za oralnu kirurgiju i implantologiju
> 10 godina iskustva u oralnoj kirurgiji i implantologiji
+35000 uspješno ugrađenih implantanata
2 specijalista oralne kirurgije i implantologije
Licencirani centar za augmentaciju (Bone Management Competence Center)
Računalno vođena implantologija (CGI – Computer guided Implantology) 
Jamstvo na rad i sve materijale
Planmeca® referentna klinika i centar izvrsnosti

Iskustva i preporuke naših pacijenataŠto reći? Od cura na recepciji, do dr. Milane i njezine asistentice, riječi hvale te iskrena preporuka, koji žele kvalitetu, pristupačnost i bezbolne tretmane. Hvala od srca cijelom kolektivu. I od srca hvala dr. Slovši koji mi je vratio povjerenje u medicinsku struku! 

Olivera MalenićNa preporuku prijatelja odlučila sam se za polikliniku Smile. Od samog ulaska na recepciju, pa do doktorica i njegog tehničara, imam samo riječi hvale. Ljubaznost, usluga, rad i profesionalnost na visokoj razini. Jedno veliko “Hvala” svima. Sa poštovanjem

Slavica HajdukovićKoristio sam usluge poliklinika Smile po prvi put. Našao sam puno profesionalizma u tehnički vrlo opremljenom okruženju, ali istodobno ugodnom i udobnom za pacijente. Preporučujem bez oklijevanja.


Alessandro F.

SMILE INFO

Radno vrijeme
Pon - Uto 8 - 20
Sri - Pet 8 - 16
Subota 8 - 16

SMILE ONLINE

Smile društvene mreže
Govorimo vaš jezik!
Nazovite nas na besplatni telefon
ili pošaljite upit i naručite se na prvi pregled.
800 177 500 Italija
0800 5005 Slovenija
0800 2077 Hrvatska

NEWSLETTER

Prijavite se. Saznajte novosti, posebne pogodnosti, akcije i zanimljivosti.

Copyright 2020 © Poliklinika Smile 
Powered By ClickFunnels.com