385-51-561400
info@smile.hr
51410 M. Tita 129 Opatija Croatia
385-51-561400
info@smile.hr
51410 M. Tita 129 Opatija Croatia

Terapijski postupci za nedostatak svih zuba

Nedostatak svih zuba u jednoj ili obje čeljusti možemo riješiti na dva načina : 

fiksnim ili polufiksnim radom. Kod odabira rješenja najprije uzimamo u obzir zdravstveno stanje pacijenta, njegovu životnu dob i navike, a potom i njegove želje. Nije svejedno je li osoba zube izgubila zbog traume, kao posljedicu bolesti poput paradontitisa ili dugogodišnjim propadanjem zubi zbog loših životnih navika i loše oralne higijene. Iako bi se većina pacijenata radije odlučila za fiksni rad, mi moramo procijeniti što je za pojedinog pacijenta dugoročno najbolje. Trajnost rada prvenstveno ovisi o dva čimbenika: mogućnosti pacijenta da održava higijenu proteze i prostora oko implantata te o broju i rasporedu ugrađenih implantata.

FIKSNIM RADOM

  • PROARCH ( FIKSNI RAD NA 4 IMPLANTATA)
  • FIKSNI RAD NA 6 IMPLANTATA
  • FIKSNI RAD NA 8 IMPLANTATA

POLUFIKSNIM RADOM

  • RAD NA LOKATORIMA / NOVALOC ( 2 IMPLANTATA)
  • RAD NA LOKATORIMA / NOVALOC  (4 IMPLANTATA)
  • RAD NA PREČKI SA (4 IMPLANTATA)

STRAUMANN® PROARCH®

Straumann® Pro Arch je skup tretmana za trenutna privremena rješenja kod bezubih pacijenata s ograničen raspoloživim volumenom kosti. Uvažavajući potrebe i očekivanja pacijenata, osiguravamo sve potrebne implantate i protetske komponente – kako na razini kostiju tako i na mekom tkivu – kako bi osigurali besprijekoran i siguran tretman koji smanjuje nelagodu pacijenata na minimum.

Koristimo Straumann® ključne tehnologije Roxolid® (smanjena invazivnost) i SLActive® (predvidivost čak i kod rizičnih pacijenata), pružamo jedinstvenu kombinaciju snage i sposobnosti iscjeljivanja

Stabilnost

Izvrsna primarna stabilnost u mekom koštanom tkivu.

Dimenzije

Najkraći implantat s unutarnjim konekcijama na tržištu.

Jednostavnost

Smanjena kompleksnost zahvata.

Efikasnost

Kratko trajanje zahvata sa trenutnom funkcionalnošću.

Ugodnost

Trenutna funkcionalnost i estetika

Sigurnost

Klinički testirani visoko kvalitetni materijali i komponente.

Fiksni rad na 4 ili 6 implantata ( ProArch®, All on 4 ili All on 6)

Fiksne radove, odnosno proteze od 12 zuba, u Smile-u postavljamo  na 4 do 8 ugrađenih implantata po čeljusti (ProArch® (4 Implantata) ili All-on-4) i tehnike sa 5,6,7 ili 8 Implantata maximalno po čeljusti, ovisno o situaciji kosti. 
Najviše radimo tehniku sa samo 4 impantata Roxolid Straumann ( PROARCH ®) , gdje se proteza fiksira na 4 implantata po čeljusti od kojih se dva ugrađuju pod kutem od 30° do 45°, kod kojih se sila zagriza raspoređuje na 4 točke u čeljusti.
Hoće li vam za fiksni rad biti potrebno 4, 6 ili 8 implanata po čeljusti, odlučit će oralni kirurg nakon provedenog detaljnog dijagnostičkog postupka. Prije same ugradnje implantata mogu biti potrebni i dodati zahvati poput vađenja zuba, nadogradnje kosti ili podizanja dna sinusa. Sam zahvat ugradnje implantata uključuje i PRP terapiju, tretiranje područja ozonom radi sprječavanja eventualnih infekcija, a po potrebi se tkiva i dodatno stimuliraju laserom radi bolje regeneracije. Pacijent dobiva lijekove te savjete za post-operativnu njegu i konzumaciju jela i pića.
U roku 24 sata nakon ugradnje implantata moguće je napraviti privremenu fiksnu protezu koju će pacijent nositi za vrijeme od 3 do 6 mjeseci koje je potrebno da implantati srastu s kosti. 
Nakon što se kontrolnim pregledom utvrdilo da je implantacija bila uspješna, uzima se otisak i izrađuje se trajni protetski rad u keramici ili zirkonu.
Kao i kod svakog fiksnog protetskog rada, postoji rizik od pojave upala kao posljedice otežanog čišćenja usne šupljine. Upravo zbog te nemogućnosti pacijenata da dovoljno dobro samostalno čiste zube, u našoj klinici najčešće radimo radove (proteze) koji se na implantate učvršćuju vijcima umjesto da se cementiraju. Takav je rad fiksan, ali nam omogućuje da ga za vrijeme kontrole izvadimo iz usta i detaljno očistimo.

Polufiksni rad na dva ili četiri implantata (Lokator/Novaloc/Prečke)

Za razliku od fiksnog rada, polufiksni rad kojeg nazivamo prečka ili teleskop ili lokator, pacijent može i treba jednom ili dvaput dnevno izvaditi i očistiti. Takav rad je ekonomičniji jer je postavljen na samo 4 implanata koji se ugrađuju samo u prednjem dijelu gornje ili doljnje čeljusti. Zbog toga ne zahtijeva ni, često nužan, postupak podizanja dna sinusa, a većina pacijenta u prednjem dijelu čeljusti obično ima i dovoljnu količinu kosti. 
Vrlo su jednostavni i eventualni popravci i korekcije rada te rješavanje problema s nekim od implantata. No upravo zbog mogućnosti čišćenja prečke i samog prostora oko implantata znatno je manja mogućnost pojave infekcija i upala zbog čega je ovo rješenje za neke od pacijenata puno sigurniji izbor.

Kompjuterski vođena implantologija (guided implant surgery)

MINIMALNO INVAZIVNA METODA ZA MAKSIMALNO PRECIZNO POSTAVLJANJE STRAUMANN® IMPLANTATA.

Najnovija i najbrža tehnika ugradnje implantata i protetskog rada je tzv. kompjuterski (ili računalno) vođena implantologija. Iako se može koristiti i kod nedostatka samo nekoliko zuba, uglavnom se primjenjuje u slučajevima kad pacijentu nedostaju svi zubi, a želi imati trajno rješenje u vrlo kratkom vremenu. 
Nakon prvog pregleda i trodimenzionalnog CT snimanja čeljusti, posebnim softverom se na osnovu CT snimke izrađuje računalni trodimenzionalni model čeljusti pacijenta. Isti softver ima različite alate kojima se vrlo precizno projektira sigurna ugradnja implantata. Na osnovu tako napravljenog „nacrta“ od proizvođača implantata se naručuje se tzv. kirurška šablona. 
Sam zahvat sastoji se od postavljanja šablone na čeljust pacijenta (takva šablona savršeno pristaje jer je napravljena prema anatomiji pacijenta) te ugradnje implantata na mjestima koja su određena šablonom. Pri tome se koriste posebni alati koji su namjenjeni upravo za ovakav način ugradnje koji ima brojne prednosti: zahvat je precizniji, sigurniji, predvidljiviji i brži. Manje je invazivan i bolan za pacijenta, a manja je i potreba za nadogradnjom kosti. Sve to vodi kraćem vremenu oporavka te onome što je pacijentu najvažnije – implantati se odmah nakon zahvata mogu opteretiti odnosno odmah se može ugraditi trajni keramički most, bez čekanja da implantati u potpunosti srastu s kosti.
Klinika Smile u potpunosti je tehnološki i stručno opremljena za kompjuterski vođene implantološke zahvate. Za sva dodatna pitanja obratite nam se s povjerenjem.

PITAJTE DOKTORA

Imate pitanja i želite dogovoriti termin prvog pregleda i konzultacija s oralnim kirurgom, javite nam se, radujemo se vašem dolasku 🙂

Besplatni prvi pregled

Besplatni pregled uključuje prvi pregled stomatologa, 2D RTG snimak obje čeljusti, konzultacije i izradu zagarantirane* ponude.
Označavanjem ovog polja potvrđujem da sam pročitao i prihvaćam Opće uvjete poslovanja te Politiku privatnosti i uvjete korištenja osobnih podataka.
Označavanjem ovog polja potvrđujem da želim primati više informacija o proizvodima/uslugama, aktivnostima, novostima i ponudama.
 Straumann® Pro Arch certificirana poliklinika
Doživotna garancija za Straumann® implantate
ISO 9001:2015 za oralnu kirurgiju i implantologiju
> 10 godina iskustva u oralnoj kirurgiji i implantologiji
+35000 uspješno ugrađenih implantanata
2 specijalista oralne kirurgije i implantologije
Licencirani centar za augmentaciju (Bone Management Competence Center)
Računalno vođena implantologija (CGI – Computer guided Implantology) 
Jamstvo na rad i sve materijale
Planmeca® referentna klinika i centar izvrsnosti

All on 4

Straumann®

Check Lista za implantološke klinike

Bezuba čeljust

Nedostatak kosti

Kompjuterska implantologija

Sve što trebate znati o implantatima

Voucher 150€

Iskustva i preporuke naših pacijenataŠto reći? Od cura na recepciji, do dr. Milane i njezine asistentice, riječi hvale te iskrena preporuka, koji žele kvalitetu, pristupačnost i bezbolne tretmane. Hvala od srca cijelom kolektivu. I od srca hvala dr. Slovši koji mi je vratio povjerenje u medicinsku struku! 

Olivera MalenićNa preporuku prijatelja odlučila sam se za polikliniku Smile. Od samog ulaska na recepciju, pa do doktorica i njegog tehničara, imam samo riječi hvale. Ljubaznost, usluga, rad i profesionalnost na visokoj razini. Jedno veliko “Hvala” svima. Sa poštovanjem

Slavica HajdukovićKoristio sam usluge poliklinika Smile po prvi put. Našao sam puno profesionalizma u tehnički vrlo opremljenom okruženju, ali istodobno ugodnom i udobnom za pacijente. Preporučujem bez oklijevanja.


Alessandro F.

SMILE INFO

Radno vrijeme
Pon - Uto 8 - 20
Sri - Pet 8 - 16
Subota 8 - 16

SMILE ONLINE

Smile društvene mreže
Govorimo vaš jezik!
Nazovite nas na besplatni telefon
ili pošaljite upit i naručite se na prvi pregled.
800 177 500 Italija
0800 5005 Slovenija
0800 2077 Hrvatska

NEWSLETTER

Prijavite se. Saznajte novosti, posebne pogodnosti, akcije i zanimljivosti.

Copyright 2020 © Poliklinika Smile 
Powered By ClickFunnels.com